Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.

PONIEDZIAŁEK 01.09.2025

Śniadanie: kluski lane 20g(1) na mleku 200ml(7), pieczywo słonecznikowe 35g(1), masło 5g (7), wędlina 20g,pomidor 10g, sałata 4g, rzodkiewka 10g, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie: arbuz 60g

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml( ogórki kwaszone, ziemniaki, włoszczyzna, przyprawy)

Drugie danie: makaron z serem białym 60g/40g(1,7) , polewa truskawkowa 35g , marchewka słupki 30g, kompot z owoców 150ml.

Podwieczorek: bułka z masłem 35g/5g(1,7), ser żółty 20g(7), papryka 10g, ogórek kiszony 10g, herbata rumianek 150ml

 

 

WTOREK 02.09.2025

Śniadanie: Płatki żytnie 20g(1) na mleku 200ml(7), chleb orkiszowy 35g(1), masło 5g(7), pasta z białej fasoli 20g, papryka 10g, sałata 4g, ogórek kiszony 10g, kiełki 4g , herbata owocowa 150ml

II śniadanie: sok owocowo-warzywny 150ml

Obiad: Zupa solferino (włoszczyzna, fasolka szparagowa, groszek zielony, przyprawy), 220ml

Drugie danie: kotlety z piersi w płatkach kukurydzianych 60g(3,1), ziemniaki 80g, sałata ze śmietaną 40g, kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: pizza z serem żółtym i wędliną 60g(1,3,7) , herbata mięta 150ml.

 

 

ŚRODA 03.09.2025

Śniadanie: Płatki jaglane 20g(1) na mleku 200ml(7), pieczywo razowe 35g, masło 5g, pasta z jajka i awokado 20g(3), pomidor 10g, herbata rumianek 150ml

II śniadanie: jabłko 60g

Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami 220ml(ziemniaki, przyprawy, włoszczyzna)(7)

Drugie danie: schab w sosie własnym 100g, kasza gryczana 60g , bukiet warzyw 50g , kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: galaretka 50g, chrupki kukurydziane 10g

 

CZWARTEK 04.09.2025

Śniadanie: kasza manna 20g na mleku 200ml, chleb kanapkowy 35g, masło 5g, wędlina 20g, sałata 4g, ogórek świeży 10g,pomidor 10g, rzodkiewka 10g, herbata z cytryną 150ml.

II śniadanie: kiwi 50g

Obiad: Zupa krupnik z kaszą 220ml (włoszczyzna, przyprawy, kasza jęczmienna)

Drugie danie: gulasz z białej kiełbasy w sosie chrzanowym 100g, ziemniaki 80g , surówka z ogórka kiszonego cebuli i jabłka 50g, kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: ciasto murzynek 50g(1,3,7) , mleko 150ml.(7)

 

PIĄTEK 05.09.2025

Śniadanie: bułka biała 35g(1), masło 5g(7), ser biały 20g(7), dżem 15g, kawa zbożowa 150ml

II śniadanie: ananas 50g

Obiad: Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym 220ml (1)(brokuły, włoszczyzna, przyprawy)

Drugie danie: makaron z łososiem w sosie śmietanowym z warzywami 180g, kompot owocowy 150ml   (1,7)

Podwieczorek: kasza manna z polewą malinową 150ml (1,7),herbata rumianek 150ml