Jadłospis
Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
Śniadanie: płatki kukurydziane 20g na mleku 200ml, pieczywo razowe 20g, masło 5g, pasztet drobiowy 20g,ogórek świeży 10g, sałata 4g herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: jabłko 100g
Obiad: Zupa solferino z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: naleśniki 40g z serem białym 20g, polewa truskawkowa 15g , kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: bułka z miodem 35g/10g, kiwi 60g , herbata mięta 150ml (1,3,7,9)
WTOREK 19.11.2024
Śniadanie: bułka 35g , masło 5g, pomidor 10g, jajecznica 30g , herbata z cytryną (1,3,7,9)
II Śniadanie: melon 100g
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: kotlet z wątróbki 50g , ziemniaki 60g , mizeria 30g , kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: ciasto marchewkowe 40g, kakao 150ml (1,3,7,9)
ŚRODA 20.11.2024
Śniadanie: kasza manna 20g na mleku 200ml, chleb z dynią 35g , polędwica sopocka 20g , pomidor 10g , ogórek świeży 10g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: banan 100g
Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: schab w sosie własnym 60g, kasza jęczmienna 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: ryż na mleku 40g z musem jabłkowym 20g (1,3,7,9)
CZWARTEK 21.11.2024
Śniadanie: bułka 35g, masło 5g, ser na słodko 20g ,herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: kaki 100g
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: kotlety siekane z kurczaka z warzywami 50g, ziemniaki 60g, kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: budyń 60g, herbatniki 15g (1,3,7,9)
PIĄTEK 22.11.2024
Śniadanie: płatki żytnie 20g na mleku 200ml, chleb ze słonecznikiem 35g ,masło 5g, wędlina 20g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)
II śniadanie: gruszka 100g
Obiad: Zupa ryżanka 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: kotlety z łososia 50g, ziemniaki 60g, surówka z pora 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: rogal maślany 35g z masłem 5g, napój cytrynowy 150ml (1,3,7,9)
Jadłospis może ulec drobnym zmianom.