Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


     

 Jadłospis przedszkole

WTOREK 22.04.2025

Śniadanie: Płatki owsiane 20g na mleku 200ml(1,7), bułka 35g, masło 5g(7), pasta z wędlin 20g, ser mozzarella 20g(7), sałata 4g, papryka 15g, herbata mięta 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: melon

Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami (szczaw, włoszczyzna, przyprawy, ziemniaki) 250ml (9)

Drugie danie: kotlet z ryby 60g(3,4) , ziemniaki 80g, surówka z ogórka kiszonego, kukurydzy i jabłka 50g, kompot owocowy 150ml.

Podwieczorek: pieczywo chrupkie (wasa), twarożek  czekoladowy(7) 20g, herbata rumianek 150ml.

 

ŚRODA 23.04.2025

Śniadanie: kasza manna 20g na mleku 200ml(1,7) , chleb dyniowy 35g, masło 5g(7), wędlina 20g, pasta jajeczna z chrzanem 20g, rzodkiewka 15g, ogórek kiszony 20g, sałata 4g, herbata z cytryną150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: jabłko

Obiad: Zupa wielowarzywna z ryżem (włoszczyzna, przyprawy, ryż, warzywa)(9)

Drugie danie: kotlet mielony 60g(3), ziemniaki 80g, mizeria 50g(7), kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: galaretka owocowa 60g, herbatniki 10g, mięta 150ml

 

CZWARTEK 24.04.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne 20g na mleku(1,7), chleb razowy 35g, masło 5g, ser żółty 20g(7), wędlina 20g, ogórek świeży 10g, pomidor 10g, sałata 4g

II Śniadanie: banan

Obiad: Krem z brokułów pestki dyni 250ml (włoszczyzna, brokuły, pestki dyni, przyprawy)(9)

Drugie danie: łazanki (makaron łazanki, mięso, kapusta kiszona) 80g, słupki ogórka kiszonego 20g, kompot 150ml (1)

Podwieczorek: ciasto jabłkowe 40g(1,3), herbata owocowa 150ml

 

 

 

PIĄTEK 25.04.2025

Śniadanie: bułka kajzerka 5g, masło 5g(7), ser biały 20g(7), dżem20g, pomidorki koktajlowe 15g, bawarka 150ml(7)

II Śniadanie: kalarepa i marchewka do chrupania

Obiad: Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak (pieczarki, włoszczyzna, przyprawy, kasza pęczak)(9) 200ml

Drugnie danie: makaron ze szpinakiem i kurczakiem(1) 100g, mieszanka warzyw 9-składnikowa 50g, kompot 150ml

Podwieczorek: jogurt truskawkowy 150ml, biszkopty.(1,7)

 

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC DROBNYM ZMIANOM