Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


 

PONIEDZIAŁEK 16.12.2024

Śniadanie: kasza kukurydziana 20g na mleku 200ml,chleb kanapkowy 35g, masło 5g, wędlina 20g,pomidor 10g, sałata 4g, herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: mandarynka100g

Obiad: Zupa z cieciorką i ziemniakami 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: naleśniki z białym serem i śmietaną 80g , kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: kasza manna z polewą truskawkową 60g (1,3,7,9)

 

WTOREK 17.12.2024

Śniadanie: płatki jęczmienne 20g na mleku 200ml, chleb słonecznikowy 35g, masło 5g, pasztet 20g, ogórek świeży 10g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: melon 100g

Obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: kasza kuskus 40g, bitki wołowe w sosie cebulowym 60g, surówka z kapusty czerwonej 35g  , kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: ciastka owsiane własnego wyrobu 40g, mleko 150ml   (1,3,7,9)

 

ŚRODA  18.12.2024

Śniadanie: bułka 35g, masło 5g, pasta jajeczna 20g, rzodkiewka 10g, herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: jabłko 100g

Obiad: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: kotlet mielony 50g, ziemniaki 60g, marchewka z groszkiem 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: maślanka truskawkowa 150ml, wafle ryżowe 10g(1,3,7,9)

 

CZWARTEK 19.12.2024

Śniadanie: płatki owsiane 20g na mleku 200ml, chleb z dynią 35g, masło 5g, ser żółty 20g, papryka 10g, sałata 4g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: banan 100g

Obiad: Zupa krem z brokułów z pestkami dyni  250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: łazanki z mięsem i kapustą 60g ,kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: ciasto jogurtowiec 60g, napój cytrynowy 150ml (1,3,7,9)

 

PIĄTEK 20.12.2024

Śniadanie: płatki kukurydziane 20g na mleku 200ml, chleb z dynią35g, masło 5g, szynka  20g, ogórek świeży 10g, sałata 4g, herbata z cytryną150ml (1,3,7,9)

II śniadanie: pomarańcze 100g

Obiad: Zupa zacierkowa 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: ziemniaki 50g, kotlet z ryby 40g , surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 35g, kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: pierniczki 20g , kakao150ml (1,3,7,9)

 

Jadłospis może ulec drobnym zmianom.