Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


     

 Jadłospis przedszkole

 

 

PONIEDZIAŁEK 26.05.2025

Śniadanie: masło 5g(7), ser żółty 20g, wędlina 20g, sałata 4g, pomidor 10g, ogórek świeży 10g, szczypiorek, kawa zbożowa150ml

II śniadanie: jabłko 60g

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami (włoszczyzna, groch, ziemniaki, przyprawy)(9)200ml

Drugie danie: naleśniki z serem białym 80g (7)i polewą truskawkową 30g, marchewka z jabłkiem 40g (1,7), kompot z owoców 150ml.

Podwieczorek:sok marchewkowy 150ml, herbatniki 10g(7) (grupa I i II)

 

Wtorek 27.05.2025

Śniadanie:płatki ryżowe 20g na mleku 200ml(1,7) , pieczywo 35g(1), masło 5g(7), jajko gotowane 20g, ser camembert 20g(7), rzodkiewka 10g, sałata 4g, pomidor 10g ,herbata owocowa 150ml

II śniadanie: arbuz 150ml

Obiad:Zupa kalafiorowa z makaronem (włoszczyzna, przyprawy, kalafior ,makaron) (9,7)200ml

Drugie danie: kotlet mielony 60g , ziemniaki 80g , marchewka z groszkiem 50g , kompot 150ml

Podwieczorek: galaretka 50g , herbata rumianek 150ml, chrupki kukurydziane.

 

Środa 28.05.2025

Śniadanie:pieczywo 35g(1), masło 5g(7), schab pieczony 20g, ser mozzarella 20g(7),sałata 4g, papryka 10g, ogórek świeży 10g, herbata rumianek 150ml

II śniadanie: jabłko 60g

Obiad:Zupa szczawiowa z ziemniakami (seler, włoszczyzna, przyprawy)(9) 200ml

Drugie danie: kurczak pieczony w ziołach 50g , ryż z kurkumą 70g, surówka colesław 40g, kompot z owoców 150ml

Podwieczorek:sok marchewkowy 150ml, herbatniki 10g. (7) (grupa III i IV)

 

 

 

 

 

Czwartek 29.05.2025

Śniadanie:płatki żytnie 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo 35g(1), masło 5g(7), pasta z wędlina 20g, serek wiejski 20g, sałata, rzodkiewka, kiełki, ogórek kiszony, herbata owocowa.

II śniadanie: marchewka i kalarepa

Obiad:Zupa barszcz biały z ziemniakami 200ml

Drugie danie: kawałki indyka z warzywami po meksykańsku 100g, kasza bulgur 60g, kompot owocowy

Podwieczorek:bułka 35g , krem z daktyli 20g , herbata mięta 150ml

 

 

Piątek 30.05.2025

Śniadanie:pieczywo 35g(1), masło 5g(7),ser biały 20g, dżem 20g, pomidorki koktajlowe 10g , papryka 10g , kawa zbożowa 150ml

II śniadanie:melon

Obiad:Zupa selerowa z makaronem muszelki (seler, włoszczyzna, makaron) (9,7) 200ml

Drugie danie: ryba po grecku 60g , ziemniaki 80g, paski ogórka kiszonego 20g, kompot z owoców 150ml (3,4)

Podwieczorek:ciastka owsiane z żurawiną własnego wyrobu (3,7)

herbata owocowa 150ml

                       

 

JADŁOSPIS MOZE ULEC DROBNEJ ZMIANIE