Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


     

 Jadłospis przedszkole

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 r.

Śniadanie: płatki jaglane 20g na mleku 200ml(1,7), chleb razowy 35g(1), masło 5g(1), szynka z indyka 20g, ser żółty, pomidor 10g , ogórek świeży 10g, sałata 4g , herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: melon

Obiad: Zupa barszcz biały z ziemniakami 250ml

Drugie danie: naleśniki z serem białym 70g(1,7,3), polewa truskawkowa 30g, surówka z marchewką i pomarańczą 60g , kompot 150ml

Podwieczorek: kisiel owocowy 150 ml, jabłka suszone 20g

 

WTOREK 04.03.2025

Śniadanie: płatki żytnie 20g na mleku(1,7), chleb słonecznikowy 35g(1), masło 5g(7), polędwica sopocka 20g, jajko gotowane 20g, kiełki 4g, papryka 10g, sałata 4g, pomidor 10g, herbata owocowa 150ml

II Śniadanie: sok owocowo-warzywny 150ml

Obiad: Zupa kalafiorowa z makaronem (1)250ml

Drugie danie: gołąbki zawijane inaczej(3) 50g, ziemniaki 80g, bukiet warzyw 60g

Podwieczorek: ciasto murzynek 40g, mleko 150ml (1,7,3)

 

ŚRODA 05.03.2025

Śniadanie: kluski lane 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo dyniowe 35g, masło 5g(7), kiełbasa krakowska 20g, twarożek ze szczypiorkiem 20g(7), rzodkiewka 10g, ogórek świeży 10g , herbata z cytryną150ml

II Śniadanie: jabłko

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej z ziemniakami 250ml

Drugie danie: schab w sosie własnym 70g, kasza gryczana 60g, surówka z kapusty pekińskiej, papryki, ogórka zielonego i groszku z majonezem 50g , kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: jogurt naturalny z truskawkami(7) 150ml ,wafle ryżowe

 

CZWARTEK 06.03.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne 20g na mleku 200ml(1,7), chleb orkiszowy 35g, masło 5g(7), szynka 20g, mozzarella 20g(7), ogórek kwaszony 10g, sałata 4g, kiełki 4g, papryka 10g,herbata owocowa

II Śniadanie: gruszka

Obiad: Zupa szpinakowa z pestkami dyni 250ml

Drugie danie: gulasz wieprzowy 70g, kopytka(1,3) 60g, fasolka szparagowa żółta i zielona 50g, kompot 150ml

Podwieczorek: kasza manna z polewą wiśniową(7,1)150ml, napój cytrynowy 150ml

 

PIĄTEK 07.03.2025

Śniadanie: bułka graham 35g(1), masło 5g(7), twarożek na słodko 20g(7), dżem 20g, pomidorki koktajlowe 20g, kawa zbożowa 150ml

II Śniadanie: ananas

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami 250ml

Drugnie danie: zapiekanka makaronowa z łososiem i warzywami 100g, kompot 150ml

Podwieczorek: sok marchewkowy 150ml , herbatniki 15g (7)

 

JADŁOSPIS MOŻE ULEC DROBNYM ZMIANOM