Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


     

 Jadłospis przedszkole

PONIEDZIAŁEK 09.06.2025

Śniadanie: płatki jęczmienne 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo 35g(1),masło 5g(7),pasta z białej fasoli 20g , wędlina 20g

pomidor 10g, ogórek świeży 10g, sałata 4g, kiełki 4g, herbata mięta 150ml.

II śniadanie: jabłko

Obiad: Zupa z soczewicy czerwonej i pomidorów 250ml (włoszczyzna, soczewica, pomidory, przyprawy) (9)

Drugie danie: makaron z truskawkami i serem białym 180g, kompot 150ml

Podwieczorek: bułka z masłem 35g/5g , serem żółtym 20g, ogórek kiszony 10g, herbata owocowa 150ml

 

WTOREK 10.06.2025

Śniadanie: kasza kukurydziana 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo 35g(1), masło 5g(7), wędlina 20g, mozzarella 20g(7), kiełki 5g, rukola 5g, pomidor 10g , ogórek świeży 10g , herbata z cytryną 150ml

II śniadanie: arbuz

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem ( włoszczyzna, koncentrat pomidorowy, pomidory, ryż, przyprawy) (9,7)

Drugie danie: schabowe kotlety 50g z ziemniakami 80g , mizeria 40g(7), kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: wafle ryżowe z dżemem 10g/20g , kawa do picia 150ml

 

ŚRODA 11.06.2025

Śniadanie: płatki jaglane 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo 35g(1), 20g , pasta z sera żółtego i jajka 20g, ser camembert 20g, papryka czerwona 10g i żółta 10g, pomidor 10g, kiełki 4g, sałata 4g, herbata mięta 150ml.

II śniadanie: winogrono

Obiad: Zupa krupnik z kaszą ( włoszczyzna, przyprawy, kasza) (9)

Drugie danie: gulasz z białej kiełbasy 80g , ziemniaki 100g, surówka z pora 60g

Podwieczorek: ciasto jogurtowe 60g (7), woda z cytryną 150ml

 

 

 

CZWARTEK 12.06.2025

Śniadanie: płatki owsiane 20g na mleku 200ml(1,7), pieczywo 35g(1), masło 5g(7), wędlina 20g, jajko gotowane 20g, sałata 4g, papryka 10g, ogórek kiszony 10g, pomidor 10g, herbata z cytryną 150ml

II śniadanie: truskawki

Obiad: Zupa ziemniaczana (włoszczyzna, przyprawy, ziemniaki) 250ml

Drugie danie: spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 180g, makaron 60g(1), kawałki kalarepy 10g, kompot owocowy 150ml

Podwieczorek: bułeczka maślana 50g (1,7) , herbata mięta 150ml

 

 

 

PIĄTEK 13.06.2025

Śniadanie: tosty 35g(1), ser żółty 20g(7), papryka 10g, ogórek świeży 10g, kiełki 4g ,kawa zbożowa (7)150ml

II śniadanie: banan

Obiad: Zupa zacierkowa 250ml (włoszczyzna, przyprawy, zacierki)(9)

Drugie danie: kotlet rybny 60g(4,3) , ziemniaki 80g, surówka z ogórka kiszonego kukurydzy i jabłka 50g, kompot

Podwieczorek: koktajl jogurtowo-wiśniowy 150ml, wafle kukurydziane (1,7)                                         

 

 

  Jadłospis może ulec zmianie         

                       

 

JADŁOSPIS MOZE ULEC DROBNEJ ZMIANIE