Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.


 

PONIEDZIAŁEK 18.11.2024

Śniadanie: płatki kukurydziane 20g na mleku 200ml, pieczywo razowe 20g, masło 5g, pasztet drobiowy 20g,ogórek świeży 10g, sałata 4g herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: jabłko 100g

Obiad: Zupa solferino z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: naleśniki 40g z serem białym 20g, polewa truskawkowa 15g , kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: bułka z miodem 35g/10g, kiwi 60g , herbata mięta 150ml (1,3,7,9)

 

WTOREK 19.11.2024

Śniadanie: bułka 35g , masło 5g, pomidor 10g, jajecznica 30g , herbata z cytryną (1,3,7,9)

II Śniadanie: melon 100g

Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: kotlet z wątróbki 50g , ziemniaki 60g , mizeria 30g , kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek:  ciasto marchewkowe 40g, kakao 150ml (1,3,7,9)

 

ŚRODA 20.11.2024

Śniadanie: kasza manna 20g na mleku 200ml, chleb z dynią 35g , polędwica sopocka 20g , pomidor 10g , ogórek świeży 10g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: banan 100g

Obiad: Zupa szczawiowa z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: schab w sosie własnym 60g, kasza jęczmienna 50g, surówka z kapusty czerwonej 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: ryż na mleku 40g z musem jabłkowym 20g (1,3,7,9)

 

CZWARTEK 21.11.2024

Śniadanie: bułka 35g, masło 5g, ser na słodko 20g ,herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)

II Śniadanie: kaki 100g

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: kotlety siekane z kurczaka z warzywami 50g, ziemniaki 60g, kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: budyń 60g, herbatniki 15g (1,3,7,9)

 

PIĄTEK 22.11.2024

Śniadanie: płatki żytnie 20g na mleku 200ml, chleb ze słonecznikiem 35g ,masło 5g, wędlina 20g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)

II śniadanie: gruszka 100g

Obiad: Zupa ryżanka 250ml (1,3,7,9)

Drugie danie: kotlety z łososia 50g, ziemniaki 60g, surówka z pora 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)

Podwieczorek: rogal maślany 35g z masłem 5g, napój cytrynowy 150ml (1,3,7,9)

 

Jadłospis może ulec drobnym zmianom.