Jadłospis
Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprzu prawdziwego i ziołowego, liści laurowych, majeranku, tymianku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich, papryki słodkiej, ziela angielskiego, cynamonu, czosnku i soli morskiej. Jadłospis może ulec drobnym zmianom.
PONIEDZIAŁEK 16.12.2024
Śniadanie: kasza kukurydziana 20g na mleku 200ml,chleb kanapkowy 35g, masło 5g, wędlina 20g,pomidor 10g, sałata 4g, herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: mandarynka100g
Obiad: Zupa z cieciorką i ziemniakami 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: naleśniki z białym serem i śmietaną 80g , kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: kasza manna z polewą truskawkową 60g (1,3,7,9)
WTOREK 17.12.2024
Śniadanie: płatki jęczmienne 20g na mleku 200ml, chleb słonecznikowy 35g, masło 5g, pasztet 20g, ogórek świeży 10g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: melon 100g
Obiad: Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: kasza kuskus 40g, bitki wołowe w sosie cebulowym 60g, surówka z kapusty czerwonej 35g , kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: ciastka owsiane własnego wyrobu 40g, mleko 150ml (1,3,7,9)
ŚRODA 18.12.2024
Śniadanie: bułka 35g, masło 5g, pasta jajeczna 20g, rzodkiewka 10g, herbata z cytryną 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: jabłko 100g
Obiad: Zupa krupnik z kaszą jęczmienną 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: kotlet mielony 50g, ziemniaki 60g, marchewka z groszkiem 40g, kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: maślanka truskawkowa 150ml, wafle ryżowe 10g(1,3,7,9)
CZWARTEK 19.12.2024
Śniadanie: płatki owsiane 20g na mleku 200ml, chleb z dynią 35g, masło 5g, ser żółty 20g, papryka 10g, sałata 4g, herbata owocowa 150ml (1,3,7,9)
II Śniadanie: banan 100g
Obiad: Zupa krem z brokułów z pestkami dyni 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: łazanki z mięsem i kapustą 60g ,kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: ciasto jogurtowiec 60g, napój cytrynowy 150ml (1,3,7,9)
PIĄTEK 20.12.2024
Śniadanie: płatki kukurydziane 20g na mleku 200ml, chleb z dynią35g, masło 5g, szynka 20g, ogórek świeży 10g, sałata 4g, herbata z cytryną150ml (1,3,7,9)
II śniadanie: pomarańcze 100g
Obiad: Zupa zacierkowa 250ml (1,3,7,9)
Drugie danie: ziemniaki 50g, kotlet z ryby 40g , surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą 35g, kompot 150ml (1,3,7,9)
Podwieczorek: pierniczki 20g , kakao150ml (1,3,7,9)
Jadłospis może ulec drobnym zmianom.